We doen het bijna allemaal. Na vult de waterkoker tot z’n max, zet hem aan en pakt een kopje thee. Na een half uur lust je eigenlijk nog wel een kopje en aangezien er nog genoeg water in de waterkoker zit, zet je hem gewoon weer aan. Hier lijkt niet veel mis mee te zijn (want hé, je verspilt geen water toch?), maar toch blijkt dat de waterkoker twee keer aanzetten niet echt een goed idee is…

Waterkoker twee keer aanzetten

The UK Tea and Infusions Association waarschuwt dat je de waterkoker beter niet nog een keer kan aanzetten met hetzelfde water, weet the Huffington Post. Reden nummer 1: wanneer je water voor de tweede keer kookt, gaat het water vies smaken en houd je smakeloze thee over.

Slechte stoffen

Maar het twee keer aanzetten van de koker schijnt ook erg slecht voor je gezondheid te zijn. “Wanneer je hetzelfde water twee keer kookt, kan het zijn dat bepaalde concentraties worden versterkt,” vertelt wetenschapper Anne Helmenstine aan the Washington Post. Denk hierbij bijvoorbeeld aan nitraten en fluoride. Gezondheidsspecialist Julie Harrison vertelde aan the Sun: “Hoe vaker je het water kookt, hoe meer je van deze slechte stoffen binnen zal krijgen.” En dat wil je dus echt niet!

Dus misschien is het in het vervolg slimmer om het gekookte water in een thermoskan te doen en hier nog een kopje uit te pakken, in plaats van het water nog een keer te koken!