Je wilt graag je koolhydraat inname iets verminderen, wat wat eet je dan inplaats van brood tussen de middag? Als je geen zin hebt om elke dag een salade te eten, moet je een klein beetje creatief zijn. Maak bijvoorbeeld ei-wraps. Deze zijn zelfs makkelijk om mee te nemen als lunch of tussendoortje naar werk/school en ze zijn simpel om te bereiden. Daarnaast zijn ze ook nog eens om je vingers bij af te likken. Uiteraard kun je zelf variëren wat betreft de ingrediënten, maar als je een fan bent van avocado, is deze low carb, avocado omelet wrap, het ideale recept voor jou! Tijd om deze heerlijk lunch, eens uit te proberen.

Wil je een vegetarische wrap maken? Het enige wat je hoeft te doen, is de kalkoen filet weg laten!

Bereiding avocado omelet wrap

 

  1. Pak een mengkom en mix hier de maizena en het water in. Voeg de eieren, peper en zout toe en meng.
  2. Verwarm in een koekenpan de plantaardige olie en zorg dat de olie goed over de gehele pan verdeeld is.
  3. Giet vervolgens het ei mengsel in de pan en zorg dat het mengsel de gehele bodem bedekt (net als bij het bakken van pannenkoeken)
  4. Bak het ei ongeveer 2 a 3 minuten, tot onderkant gaar is en de bovenkant nog een heel klein beetje vochtig.
  5. Draai het ei dan voorzichtig om en besprenkel de bovenkant met een beetje kaas.
  6. Bak het ei nog ongeveer 1 minuut en haal de pan dan van het vuur.
Photo by cookingclassy.com
  1. Beleg het ei nu met de plakjes kalkoen, tomaten, avocado en het handje spinazie.
  2. Rol hem op, snijd doormidden en serveer terwijl deze nog lauw/warm is.

Geniet van je avocado omelet wrap!


Probeer ook:

Spinazie omelet wrap met zalm

Quesadilla met avocado, hummus en feta

Bacon kipfilet sla wraps