Een heerlijke romige Avocado soep met een mooie groene kleur. Een bijzondere vrucht met heel veel gezonde vetten. Het is makkelijk te bereiden en snel klaar om te serveren!

Bereiding Avocado soep

  1. Vul de waterkoker met 300 ml water en zet hem aan.
  2. Snipper de uien en fruit de uitjes op laag vuur met een klontje roomboter totdat ze glazig worden (ongeveer 10 minuten).
  3. Schenk het gekookte water bij de ui en voeg bouillonpoeder voor 600 ml water toe, wacht tot het kookt en zet het vuur dan uit.
  4. Snij dan de avocado doormidden, verwijder vervolgens de pit en leg het vruchtvlees in een blender.
  5. Doe 300 ml koud water en 100 ml melk in de blender en mix het tot het een glad geheel is.
  6. Doe het avocadosap in de pan en verwarm het al roerend voor ongeveer 10 minuten, laat het niet koken.
  7. Snij ondertussen de citroen doormidden en knijp een helft uit boven een schaaltje, verwijder de pitjes. Snijd de andere helft van de citroen in plakjes.
  8. Breek de eieren doormidden boven een ander schaaltje, giet de eierdooiers over in de schil zodat je alleen de dooiers overhoudt, leg ze in het schaaltje met de citroensap en gooi het eiwit weg.
  9. Voeg een lepel van de soep toe aan de citroensap en eierdooiers, kluts alles goed en giet het dan bij de soep.
  10. Roer de soep nog even goed door, proef het en voeg voor de smaak eventueel wat peper en zout toe.
  11. Laat de soep nog steeds niet koken, hij is klaar als hij warm genoeg is.
  12. Serveer de soep met de plakjes citroen.

Eet smakelijk!


Probeer ook:

Heerlijke homemade wortelsoep! (glutenvrij)

6 x de lekkerste (gezonde) avocado recepten!

Heerlijke frisse spinazie soep met munt!