Dit is een ideaal gerecht om te serveren op een borrel of feestje, maar ook kun je ze heel mooi opmaken en gebruiken als bij of voorgerecht tijdens een diner. Maar, what the hack, ze zijn ontzettend lekker, je kun je ze ook gewoon maken voor jezelf om tussendoor te eten! What do you care? Oftewel, deze avocado zalm rolletjes, zijn onze favoriete ‘kleine’ hapjes en ze zijn zó simpel, dat je ze zelf ook gewoon een keer moet proberen!

photo credits: chatelaine.com

Bereiding avocado zalm rolletjes

  1. Snijd de rijpe avocado rondom de pit en draai de helften van elkaar.
  2. Lepel de avocado helften uit doe deze in een kommetje.
  3. Prak de avocado en voeg de de cream cheese, bieslook, limoensap, peper en zout toe.
  4. Meng alles goed door elkaar.
  5. Bekleed je aanrecht met een stuk huishoud folie en leg hier een plak zalm op.
  6. Schep een el avocado cream cheese mengsel hierom en smeer deze uit over de zalm.
  7. Rol nu de zalm voorzicht op en besprenkel eventueel met sesamzaadjes.
  8. Pak de rol in, in de huishoud folie, draai de uiteinden om hem strak te maken en leg 4 uur in de koelkast.
  9. Voordat je de zalm serveert, snijd je deze in stukjes.

Eet smakelijk!


Probeer ook:

Heerlijke aubergine quinoa rolletjes met feta

Spinazie feta rolletjes (Borek)

Koolhydraatarm: Gegrilde groenterolletjes met geitenkaas