Makkelijk om mee te nemen als lunch of tussendoortje naar werk of school. Simpel om te bereiden en deze low carb sla wraps zijn ook nog eens om je vingers bij af te likken. Uiteraard kun je zelf variëren wat betreft de ingrediënten, maar als je een fan bent van bacon en kip, is dit wel het ideale recept voor jou! Tijd om deze heerlijke kipfilet sla wraps, eens uit te proberen.

Bereiding kipfilet sla wraps

  1. Snijd de knoflook en de basilicum blaadjes fijn en mix deze met de mayonaise en citroensap in een blender, keukenmachine of met de staafmixer in een kommetje.
  2. Snijd de tomaten, komkommer en avocado in dunne plakjes.
  3. Bak daarna in een koekenpan de 4 plakjes bacon tot ze heerlijk gaar en krokant zijn.
  4. Pak vervolgens de krop ijsbergsla en scheur de 2 grootste bladen eraf (was deze ook nog even onder de kraan)
  5. Doe op beide bladen 2 plakjes kipfilet en smeer hier wat van de basilicum mayo op.
  6. Leg bovenop de mayo nog een plakje kipfilet, 2 plakjes bacon, wat plakjes tomaat, komkommer en avocado. (peper en zout kun je naar smaak toevoegen)
  7. Vouw de onderkant van de slawrap naar boven,  de zijkanten iets in en rol vervolgens op als een burrito.

Smakelijk eten

Tip: Koud zijn de kip filet sla wraps het lekkerst!


Probeer ook:

Super simpele wraps met gerookte forel en limoen

Koolhydraatarme wraps (tortilla’s) maak je gewoon thuis!

Koolhydraatarm: Simpele kip teriyaki sla wraps