Fan van de oosterse keuken? Wij bij freshhh wel, alleen willen we niet altijd en elke dag een heleboel koolhydraten eten. Mocht je dus al een koolhydraat-rijke lunch hebben gehad, is het wel lekker om als avondmaal een receptje te hebben dat niet zo heel zwaar op de maag valt. Maar zoals de courgetti, pasta kan vervangen, kan bloemkool, rijst vervangen. En daar kun je dus ook een heerlijke kip kerrie gerecht van maken! Laten we aan de slag gaan!

Hier vind je het recept voor de bloemkool rijst.

Bereiding kip kerrie

  1. Bereid de bloemkool rijst zoals aangegeven in het recept (hierboven).
  2. Snijd de kipfilet in blokjes.
  3. Pak een hapjes of wokpan en fruit hierin de ui in wat olijfolie.Voeg vervolgens de kipstukjes toe en bak deze gaar.
  4. Als de kip bijna gaar is, voeg je de paprikablokjes toe en bak je deze mee.
  5. Daarna kruid je alles  met de kerriepoeder en de chili.
  6. Voeg vervolgens ook  de bloem toe en bak dit mee, totdat de bloem zanderig aanvoelt.
  7. Voeg nu beetje bij beetje de bouillon toe en roer net zo lang tot er een gladde saus ontstaat.
  8. Pers de knoflook en voeg deze toe aan de saus.
  9. Is de saus te dik voeg dan nog wat extra bouillon toe.
  10. Maak de saus romiger door een scheutje (soja) kookroom toe te voegen.
  11. Breng de kip kerrie op smaak met peper en zout en serveer met de bloemkoolrijst.

Eet smakelijk!


Meer oosterse recepten?

Heerlijke pittige tofu saté met kokosrijst

Mango curry met rijst

Nasi kuning met bloemkoolrijst