Wie het kent niet? Witte bonen in tomatensaus. Als ontbijt, lunch of als bijgerecht bij het avondeten. Maar ja.. De bonen zijn erg gezond, maar de saus niet.. Daarom deze heerlijke salade met witte bonen maar dan zonder de saus. Waarom bonen zo goed voor je zijn? Ten eerste omdat ze vol met voedingsstoffen zitten: Vezels, eiwitten, ijzer en kalium. In bonen zitten dus veel vezels waardoor je sneller vol zit en langer dat gevoel houd. Wat nog een fijne bijkomstigheid is, ze zijn super goedkoop! Deze heerlijke gezonde bonensalade kan gemaakt worden met rode en met groene pesto.


Bereiding van de bonensalade

  1. Week de witte bonen minimaal 12 uur voor in koud water.
  2. Kook de witte bonen gaar in 1 uur, en de tuinbonen in 15 minuten
  3. Laat beide boonsoorten uitlekken en afkoelen
  4. Schep dan de bonen in een kom
  5. Pers de knoflook fijn boven de kom met bonen
  6. Voeg de zonnebloempitten, de rucol, olijfolie en de pesto toe aan de kom met bonen
  7. Zorg ervoor dat alles goed door elkaar gehusseld is
  8. Snijd de limoen doormidden en knijp het sap er uit boven de salade

Tip: Voor wat extra’s kunt u er ook gesneden tomaat aan toevoegen


Lees ook:

Linzen salade met avocado, hüttenkäse en tonijn

Heerlijke gezonde pasta met tomaten-champignonsaus

Gezond goedkoop: Bananen chocolade mugcake