Chili stoofpotje, rode wijn, open haard, ik weet wat ik vanavond ga doen! Wij zijn een groot fan van de recepten van ‘ Oh she glows’, maar dit blijft toch wel een favoriet. We moésten het gewoon even met jullie delen!

Er zitten lekker veel (plantaardige) -eiwitten in vanwege de bonen, en de kruiden erin maken het oh zo hart verwarmend. Dit recept is voor 4 porties. En het mooie aan dit recept is, het blijft even lekker (misschien wordt het zelfs wel lekkerder) nadat je het hebt ingevroren. De kruiden en smaken trekken dan nóg meer in! Lekker als avond maaltijd maar ook een lekkere snelle lunch als pre-workout!

Om het helemaal af te maken is het lekker met een klodder ‘Cashew room’. Het recept hiervan vind je onderaan!


Bereiding Chili stoofpotje:

  1. Begin met alle groenten fijn te snijden en zet apart.
  2. Pak een grote pan, sauté de ui met de knoflook in olijf-olie voor ong. 5 minuten. Besprenkel met wat zout.
  3. Voeg de jalapeños, bleekselderij en rode paprika toe en bak nog 5-7 minuten tot de groenten zacht zijn.
  4. Nu kunnen de tomatenblokjes, groente bouillon met water en tomaten puree toegevoegd worden. Roer lekker door.
  5. Zeef de bonen en spoel af met water. Voeg direct toe aan de pan.
  6. Nu kun je de kruiden gaan toevoegen. Chili, komijn, oregano en zout. Zet het fornuis wat zachter en laat het zachtjes doorkoken voor 10-15 minuten. De pan mag onbedekt blijven, dan wordt het wat dikker!
  7. Proef je stoofpotje en voeg nog wat cayenne toe, chili, of hete saus. Hoe pittig jij het wilt!
  8. Serveer met de Cashew room en verse peterselie !
  9. Eetsmakelijk!

Bereiding Cashew room:

  1. Doe de cashew noten in een kom en zorg dat ze onder water staan. Laat het minimaal 1 uur staan (met heet water). Met koude water kun je het het beste overnacht laten weken.
  2. Spoel de noten af en doe in een blender/keukenmachine.
  3. Voeg het water, citroen, azijn en zout toe. Blend tot het een glad mengsel is geworden. (Als het grof blijft kun je extra water toevoegen.)
  4. Zet het mengsel in een kommetje en bedek met folie. De room zal dikker worden zodra het koud staat!
  5. De room blijft 1 week goed in de koelkast. Je kan ook de helft invriezen, dan blijft het een stuk langer goed.
  6. Dit recept is ook super lekker met taco’s of door een curry!

Lees ook:

Zoete aardappel noodles met cashewsaus

Veggieburger van zwarte bonen met tomatensalsa

Bieten ballen recept; eiwitrijk, vetvrij en mega lekker!