Hummus is hip of hot of.. gewoon erg lekker! En het is helemaal niet zo heel moeilijk om te maken. Het is een gezonde spread voor op je brood, voor bij de borrel of om je groenten in te dippen. Je kunt er zelfs je tortilla’s mee pimpen of de spread gebruiken als alternatief voor de dressing bij je salade. De gewone “naturel” hummus is al erg lekker van zichzelf en we kennen de pompoen, pittige en kruiden varianten, maar je kunt je nog veel meer met de kikkererwten spread! Ooit gedacht om van deze gezonde peulvruchten een zoete spread te maken? Als je fan bent van chocolade pasta moet het idee vast wel een keer in je hoofd voorbij zijn gekomen.. of misschien ook niet. Maar daar zijn wij voor! Want jawel, wij hebben het recept voor de beste (zoete) hummus ooit. In een handomdraai besmeer jij je boterhammen voortaan met deze heerlijke chocolade hummus.

Bereiding chocolade hummus

  1. Ontpit de dadels.
  2. Meng dan alle ingrediënten, behalve het water, in een foodprocessor (keukenmachine) of de blender.
  3. Voeg vervolgens  beetje bij beetje het water toe, totdat de pasta een naar jouw mening fijne structuur heeft.
  4. Je kunt de chocoladepasta dus zo stevig of vloeibaar maken als je zelf wilt.
  5. En that’s it!

Eet smakelijk, geniet van je chocolade hummus ofwel healthy choco pasta!


Meer spreads?

Zongedroogde tomaten hummus

Homemade pesto

Avocado yoghurt saus