Je hoeft niet naar de snackbar om de hoek om een lekkere burger te halen, nee, je maakt ze gewoon thuis. Is veel en veel lekker en laten we niet hebben over “gezonder”! Kies 2 heerlijke vega burgers (of maak deze kikkererwt burgers*), bak er een verse ciabatta bij, wat sla, tomaatjes, hummus, én heerlijke gekarameliseerde uien en je burger is klaar om op te eten. Bak er nog wat zoete aardappelfrietjes erbij en voila, je hebt je eigen healthy “junk food” variant!

Bereiding ciabatta vega burgers

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden
  2. Snijd alle groenten.
  3. Bereid de ciabatta zoals aangegeven op de verpakking.
  4. Pak een koekenpan en doe hier wat olijfolie, de gesneden ui en een snufje zout in.
  5. Begin met het zachtjes fruiten van de uien. De hitte van de pan en het zout zorgen ervoor dat het vocht uit de uien verdwijnt. (let op, de ui mag nog niet bruin worden)
  6. Schep de uien regelmatig om totdat de uien  ‘glazig’ (doorzichtig) beginnen te worden.
  7. Voeg een tl agavesiroop toe aan de uien.
  8. Ga verder met bakken en roeren tot de uien mooi gekarameliseerd zijn.
  9. Zet de uien aan de kant. Maak de koekenpan schoon of pak een andere en bak de vega burgers*.
  10. Zodra het brood en de burgers klaar zijn (time ze ongeveer gelijk) kun je de burgers bouwen.
  11. Snijd de ciabatta in stukken groot genoeg voor je burger.
  12. Snijd de broodje doormiddel, smeer hier de hummus op, top met de komkommer.
  13. Leg de burger bovenop de komkommer.
  14. Top de burger met tomaat, gekarameliseerde ui en rucola!

Tijd om te smullen van die heerlijke vega burgers!


Hummus*

Zongedroogde tomaten hummus

Kerrie hummus.

Vega(n) burgers*

Zongedroogde tomaten kikkererwt burgers

Rode bietenburgers