Deze ei-muffins zijn echt het super handig om te mealpreppen (vooraf te maken) en mee te nemen onderweg. Het is een heel andere en lekkere manier van het eten van ei. Ideaal als je je momenteel aan een dieet of (fitness)voedingsschema houdt en je geregeld eieren moet eten. Maar ook als je gewoon een druk bestaan hebt en tussendoor een beetje gezond wilt eten. Ze zijn lekker om als hartig ontbijtje te maken of als snack voor naar je werk. Je kunt ze namelijk makkelijk meenemen en ook koud zijn ze lekker om te eten. Het enige wat je nodig hebt is een cupcake vorm, eieren en alles wat je er nog graag in gooit!

Bereiding 8 ei-muffins

  1. Verwarm de oven voor op 180ºC
  2. Snijd de bosuitjes in ringetjes.
  3. Vet de muffin/cupcakevorm in met een heel klein beetje kokosolie.
  4. Leg de plakjes bacon/spek rechtop in de muffinvormpjes, langs de kant.
  5. Pak de eieren, breek deze in een kommetje en klop ze luchtig.
  6. Voeg vervolgens de kaas, de bosuitjes en een snufje peper toe.
  7. Meng alles goed door elkaar en giet het vervolgens in de vormpjes, tot net onder de rand.
  8. Zet de ei-muffins 15 minuten in de voorverwarmde oven tot ze goudbruin gekleurd en helemaal gestold zijn.
  9. Laat ze wat afkoelen voordat je ze eet.

Eet smakelijk!


Meer hartige snacks?

Vegetarische ei-muffins

Fruit & noten repen

Avocado & ei bootjes uit de oven