Doordat de bietensalade groot is, krijg je veel vitamines en eiwitten binnen. Makkelijk te bereiden en snel klaar! Je kunt de haring in dit gerecht vervangen voor andere vis, zoals zalm, makreel of gerookte forel. Mocht je niet van vis houden, dan is gerookte kipfilet ook een alternatief.

Bereiding bietensalade

  1. Maak de dressing door de yoghurt, honing, ketchup en mosterd te mengen.
  2. Snijd de bieten en één tomaat in kleine blokjes en snijd de ui fijn.
  3. Voeg de dressing toe en meng dan alles door elkaar.
  4. Verdeel de sla over twee borden.
  5. Schep dan de bietenmix op de sla.
  6. Snijd de overgebleven tomaat en de avocado in plakjes en de haring in reepjes.
  7. Leg dit vervolgens op de sla en doe er wat zeezout en peper over.

Tip: Doe er eventueel nog wat feta bij!

Eet smakelijk!


Probeer ook:

Heerlijke frisse, koude aardappelsalade!

Heerlijke koolhydraatarme wentelteefjes!

Koolhydraatarm: Kipgehaktballetjes met pittige saus