Lunch of diner inspiratie nodig? Weinig tijd maar wil je toch iets smakelijks eten? Dan ben je hier aan het goede adres. Gerechten met trotilla’s of wraps zijn namelijk voedzaam, lekker en makkeliik te maken. Deze avocado hummus quesedilla’s zijn bijvoorbeeld in een handomdraai gemaakt. Het kost je geen uren in de keuken, zélfs niet als je je eigen hummus wilt maken.

Bereiding avocado quesedilla’s

  1. Voor een simpele hummus doe je de kikkererwten, tahini*, citroensap in een blender en blend.
  2. Doe er steeds een scheutje olijfolie doorheen totdat de hummus lekker romig is.
  3. Smeer vervolgens 2 theelepels hummus op elke tortilla.
  4. Besprenkel de hummus / tortilla met gehakte peterselie.
  5. Snijd de avocado doormidden en verwijder de pit en schep het vlees van de avocado uit het “jasje”.
  6. Snijd dit vervolgens in plakjes en leg er 2 of 3  op de peterselie op je tortilla.
  7. Kruimel nu wat feta over de avocado en vouw de tortilla dubbel.
  8. Druk hem zachtjes aan.
  9. Verwarm wat olijfolie in een koekenpan en bak de quesadilla’s (beide kanten) tot hij lekker knapperig is.

Tip: Koolhydraatarme quesedilla’s eten? Probeer dan deze koolhydraatarme tortilla’s eens te maken!

Tahini*: Met dit recept maak je je eigen tahini.


Meer recepten met avocado?

Pasta met avocado saus en tuinbonen.

Gezonde chocolade mouse van avocado en banaan.

Avocado en tonijn poké bowl.