Fietjes. Wie is daar nou niet gek op? Vroeger als klein kind kon je dag niet meer stuk als je hoorde dat je ’s avonds frietjes at. En nu? Nog steeds gek op een frietje oorlog van de snakcbar? Of ben je meer van de zoete aardappel frietjes? Patat is natuurlijk heel erg slecht en vet. Gelukkig zijn er genoeg manieren om het gezonder te maken, en misschien stiekem ook nog wel lekkerder! Vandaag hebben we 5 heerlijke soorten friet voor je op een rijtje gezet!


Pittige én knapperige zoete aardappelfriet

Regelmatig lopen we tegen lekkere zoete aardappelfriet recepten aan. Maar ook wij kennen het probleem van het ‘niet zo heel knapperig worden’ van deze heerlijke stengels. Dus we gingen op onderzoek uit en probeerden een aantal manieren om ze wél knapperig te krijgen. Of in ieder geval, een stuk knapperiger dan die slappe softe sprieten die vaak de oven uit komen, want eerlijk is eerlijk, frietjes horen van buiten gewoon krokant te zijn.

Roseval Frieten

Afbeeldingsresultaat voor roseval frieten

Deze heerlijke frietjes zijn gemaakt van Roseval aardappelen, wat knoflook, paprikapoeder en nog wat andere kruiden. Je bakt ze in een oven van 200 graden. Je snijd de aardappeltjes in de vorm van friet maar wel met de schil er omheen! kook ze wel eventjes voor je ze gaat gebruiken. bak de 20-30 minuten tot ze goudbruin en knapperig zijn!

Groenten frietjes

wortelgroente frietjes

Frietjes van groenten, super lekker en heel easy te maken! Snijd alle soorten groenten in lange stengels. verwarm de oven voor op 200 graden en besprenkel de ‘frietjes’ met zeezout, zwarte peper en paprikapoeder. Bak de friet 20 minuten, hussel ze dan goed door elkaar en bak nog 10 minuten.

Truffelfrietjes met parmezaansekaas

Truffelfriet-met-Parmezaan5

Deze variant van frietjes is misschien not zo super ‘healthy’ maar deze kun je echt niet weerstaan! Gebruik voor dit recept wel oven friet! Besprenkel de frietjes met wat truffelolie of truffelzout. gebruik je de olie, dan besprenkel je ze voor de oven, en gebruik je zout, dan strooi je dit er pas na de oven overheen. Top ze af met wat geraspte Parmezaanse kaas en peterselie, en genieten maar!

Courgette friet

courgette frietjes

Verwarm de oven voor op 220 graden. Snijd de courgette in de vorm van frietjes. Doe ze in een kom en besprenkel ze met olie, Parmezaanse kaas en wat zout. Hussel het goed door elkaar. Leg de frietjes op de bakplaat en plaats deze in de oven. Bak de frietjes ongeveer 10 tot 15 minuten tot ze goudbruin zijn.


Lees ook:

Zoete aardappel noodles met cashewsaus

Koolhydraatarm: vispannetje met zalmfilet uit de oven

Healthy groente chips (vegan)