Waarom? Geen flauw idee, maar nog maar een klein deel van de Nederlandse bevolking eten regelmatig zoete aardappels. En dat terwijl de aardappelen hartstikke lekker zijn en ook nog eens bomvol zitten met vitamines en mineralen. Neem bijvoorbeeld vitamine A (zorgt voor een stralende huid) en C, calcium, magnesium en kalium. Zoete aardappels worden daarnaast ook nog eens beter verwerkt in je lichaam en vallen onder de ‘langzame koolhydraten’. om ze nog lekkerder te maken kun je er frietjes van maken, en combineer deze met een heerlijke gegrilde zalm met pesto en je hebt een gerecht om je vingers bij af te likken.

Bereiding gegrilde zalm & zoete aardappel friet

  1. Verhit de oven voor op 200 graden en schil ondertussen de zoete aardappelen.
  2. Snijd de aardappelen tot frietjes en leg in een bakblik.
  3. Hak de knoflook fijn en meng dit samen met 2 el olijfolie, versgemalen peper en zout naar smaak door de frietjes.
  4. Zet gedurende 30 minuten in de oven. Schud halverwege een keer om!
  5. Leg de zalmmoten in een met 2 el olie ingevette ovenschaal en besmeer de moten ieder met een eetlepel pesto*. (of leg ze bij de frieten in de schaal)
  6. Bestrooi het geheel met de kappertjes en gehalveerde cherrytomaatjes.
  7. Besprenkel met het sap van de halve citroen, wat olijfolie, versgemalen peper en wat zout naar smaak.
  8. Zet gedurende 10 minuten in de oven boven de frietjes.
  9. Eet samen met een groene salade on the side.

Eet smakelijk!

Maak je gegrilde zalm nog lekkerder met deze verse pesto*!


Meer vis gerechten?

Spinazie omelet met gerookte zalm

Gegrilde kabeljauw met soja mosterd saus

 Viskoekjes voor bij de borrel

Regenboog vis taco’s