Bananen pannenkoekjes zonder melk, tarwe en suiker. Dat klink misschien een beetje gek. En ook zul je denken, kan een pannenkoek van slechts 2 ingrediënten lekker zijn? Ja dan kan zeker! Deze pannenkoekjes bestaan alleen uit banaan en een ei. Je kunt er zelf nog wat bak poeder bij doen, maar dat is niet echt nodig. Deze gezonde pannenkoekjes zijn super gezond en ideaal voor mensen met een tarwe of melk allergie.


Bereiding bananen pannenkoekjes

  1. Mix de banaan en de eieren fijn en luchtig in een keukenmachine
  2. Voeg er wat bakpoeder aan toe en mix het nog even goed door elkaar
  3. Verhit wat plantaardige olie in de pan
  4. Bak de bananen pannenkoekjes aan beide kanten bruin

Tip: Je kunt wat kaneel aan het beslag toevoegen voor een extra lekkere smaak. Ook kun je ze aftoppen met wat blauwe bessen of wat stroop

Eet smakelijk!


Lees ook:

Glutenvrij: Vegan bananenbrood met kokosrasp, noten en blauwe bessen

Healthy spinazie muffins met banaan en havermout

Healthy mini pancakes met cream cheese en gerookte zalm