Wie houdt er nou niet van burgers? Helaas zitten hamburgers van restaurants vaak bomvol vetten, sausjes en plakken kaas. Toch willen we van de heerlijke burgers blijven genieten en dus mag het wel wat gezonder. Ideaal voor wie wilt genieten zonder zich er daarna schuldig over te voelen. Dus heb je zin in een lekkere burger? Dan kan je dat gewoon doen met dit zalmburger recept! Deze burger is gemaakt van zalm me daaroverheen een heerlijke kappertjessaus.


Bereiding Zalmburger

  1. Snijd de zalm maar zorg ervoor dat het niet te fijn wordt.
  2. Meng de zalm met de lente-ui, gember wortel en peterselie
  3. Voeg daar ook 1 el kappertjes, eiwit en rijstebloem bij toe
  4. Breng het dan op smaak met wat zout, peper en limoensap
  5. Dan maak je 4 burgers van het mengsel
  6. Bak deze burgers in de pan ongeveer 2 minuten per kant in de olie.
  7. Rooster de broodjes in de grillpan
  8. Beleg deze vervolgens met slablaadjes en de zalmburger
  9. Voeg als laatste de kappertjessaus en de gember er aan toe.

Bereiding van de kappertjessaus

  1. Meng 3 el kappertjes met de limoenschil, dille, mayonaise en crème fraîche.
  2. Maak dit op smaak met wat zout en peper.

Probeer ook:

Ciabatta vega burgers met simpele gekarameliseerde ui

Gezonde Japanse noodles met zalm en broccoli

Heerlijke viskoekjes, voor op een feestje of gewoon bij het avondeten (koolhydraatarm)

Sushi fans opgelet, het meeste exclusieve sushi restaurant komt naar Amsterdam!