Het nieuwe jaar goed begonnen en echt zin in iets lekkers? Een kleine cheat is helemaal niet zo erg als dat iedereen altijd maar denkt. Af en toe zondigen mag echt wel, als we het maar mate doen. Vandaag hebben we een heerlijk (en dus niet zo healthy) recept die prima uitkomt voor tijdens het zondigen. Een heerlijke glutenvrije appelkruimel taart. Deze taart is heel makkelijk te maken, eigenlijk het zelfde als een normale appelkruimel taart, maar dan met glutenvrij meel! Geniet ervan!


Bereiding glutenvrije appelkruimel taart:

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden
  2. Schil de appels en snijd deze in plakjes
  3. Bekleed een ovenschaal met bakpapier en leg hier de appels in
  4. Bestrooi de appels dan met wat basterdsuiker
  5. Mix ondertussen de bloem, suiker, boter en wat zout in een keukenmixer
  6. Zorg ervoor dat hieruit een kruimelig deeg ontstaat
  7. Strooi dit over de appels heen en zet de schaal dan voor 40 minuten in de oven

Tip: Serveer de taart met een klein bolletje vanille ijs bij de koffie!

Eet smakelijk!


Lees ook:

5 lekkere recepten voor glutenvrije maaltijden!

Glutenvrije pompoen Gnocchi met wilde paddestoelen en spicy hazelnoten

Gezonde chocolade taart (vrij van gluten en lactose)