Lekker en gezond én vegetarisch eten hoeft niet perse heel moeilijk te zijn. Er zijn namelijk een heel aantal standaard recepten op een makkelijke manier vegetarisch of veganistisch te maken. Neem bijvoorbeeld deze goulash. Het enige verschil met een normale goulash met kip is dat er inplaats van normale kip, vegetarische kip stukjes gebruikt zijn. Je kunt ze zelfs weglaten en er extra groenten, fruit of peulvruchten bijvoegen, bijvoorbeeld pompoen, kikkererwten of ananas. Heel erg moeilijk is het dus eigenlijk niet om wat vaker zonder vlees te eten.

Origineel wordt de Hongaarse goulash met dumplings gegeten, maar je kunt dit gerecht uiteraard ook met pasta of onze persoonlijke favoriet: rijst eten.

Bereiding Goulash

  1. Snipper het uitje en snijd de knoflook fijn.
  2. Snijd de paprika in blokjes.
  3. Verwarm een scheutje olijfolie in een pan en fruit het uitje.
  4. Voeg vervolgens de paprika, paprikapoeder, chilipoeder en knoflook toe.
  5. Roer nog 2 minuutjes door en voeg dan de tomatenblokjes, het bouillonblokje en het water toe.
  6. Haal de kip stukjes uit de verpakking en voeg ze toe aan de tomatenblokjes.
  7. Laat het geheel ongeveer 10 a 15 minuten sudderen.
  8. Zet ondertussen een pan water op en kook de rijst (of pasta) zoals aangegeven op de verpakking
  9. Proef de saus en voeg eventueel nog wat peper en zout, paprikapoeder of chilipoeder naar smaak toe.
  10. Voeg vervolgens de sojaroom en maizena aan het sausje toe om hem wat romiger en dikker te maken.
  11.  Serveer de goulash met rijst.

Eet smakelijk!

Note: Eventueel wél met kip eten? Bak deze dan kort mee met de paprika en zorg dat ze verder garen tijdens het sudderen (dit duurt ongeveer 10 minuten)


Probeer ook

Bloemkoolrijst met kip kerrie

Pittige tofu saté met kokosrijst

Thaise groentecurry met tuinbonen en spinazie