Pak je geregeld ’s avonds een zak chipjes uit de voorraadkast? Wij geven je groot gelijk, want man oh man, wat is het soms lekker om op iets zouts en hartigs te knagen tijdens het kijken van je favoriete serie. En als we heel eerlijk en realistisch zijn, blijft het  meestal niet bij een klein bakje en komen we er vaak net iets te laat achter (lees: wanneer er alleen nog maar kruimels over zijn) dat we de hele zak al bijna op hebben! Gelukkig is er voor deze guilty pleasure een heel simpel én net zo lekker alternatief, om je toch iets beter te voelen bij het snoepen. Dus stroop je mouwen even op, want wij gaan lekkere groente chips maken vandaag.

Bereiding pastinaak en wortel chipjes

  1. Was 2 pastinaken en 2 winterpenen. Pak een dunschiller en schaaf ze in lange dunne slierten/plakken.
  2. Zorg dat je de 2 groenten wel even goed uit elkaar houdt, ze hebben namelijk verschillende bak tijden.
  3. Dep je slierten/plakken droog met wat keuken papier.
  4. Pak een diepe pan (bijv een frietpan) waarin je 1 l plantaardige olie kunt verhitten.
  5. Leg ondertussen wat keukenpapier op een groot bord.
  6. Frituur de plakjes pastinaak en wortel in porties. Tijdens het frituren roer je de groenten voorzichtig door de olie.
  7. Let op: de pastinaak is binnen enkele seconden klaar, terwijl de wortel een aantal minuten nodig heeft.
  8. Zodra ze goudbruin worden, schep je ze met een schuimspaan uit de olie op het bord met het keukenpapier.
  9. laat het keukenpapier het vet absorberen.
  10. Bestrooi de chips met wat peper en zout en kruiden naar keuze. (Geroosterde komijn- en koriander zaad is erg lekker, maar paprikapoeder doet het ook erg goed!)

Enjoy!