Pannenkoeken bij de borrel? Ja, ook dit kan! Niet heel traditioneel, maar wel origineel! En met oude kaas en mosterd, smaken ze perfect bij je favoriete biertje. Het leuke aan pannenkoeken is dat je ze zo groot en klein kunt maken als je zelf wilt, dus heb je een poffertjes pan? Dan kun je er een prikkertje in doen en heb je de perfecte mini borrel pannenkoekjes. Heb je niet zo’n handige poffertjes pan? Dan bak je de pancakes gewoon iets groter en  snijd je ze gewoon zoals je een pizza zou snijden.

Pannenkoekdag

Dit lekkere recept komt uit het boek “Pannenkoekdag” van Claudia Willekes en Geertje Tensen. Van de dames mogen we een aantal heerlijke recepten met jullie delen en dit is alweer recept nummer 2. Het idee achter het boek? Laten zien dat pannenkoeken meer dan alleen een suikerbommetje hoeven te zijn. In het boek delen ze meer dan 60 soorten pannenkoeken, voor elke gelegenheid zoals ontbijt, lunch, diner, maar ook voor onderweg, gerechten op feestjes én borrels. Wat wij het tofste aan dit boek vinden? Dat ze met meer dan 17 soorten meel experimenteren en hier de lekkerste creaties uit voortkomen. Neem bijvoorbeeld onderstaand recept, gemaakt met bananenmeel! Daarnaast gebruiken ze geen witte bloem en geen toegevoegde suikers, dus kom maar op met die pannenkoeken!

Mocht je dus nog een cadeautje voor onder de boom zoeken, dit toffe boek is het perfecte presentje voor de foodies, health freaks én/of de pannenkoeken addicts en is hier verkrijgbaar.

Bereiding healthy pannenkoeken met kaas en mosterd

  1. Split de eieren; doe de eiwitten in een grote kom en de dooiers in een kleine kom.
  2. Doe het meel met de mosterd, het zout en de melk bij de dooiers en klop goed door.
  3. Klop de eiwitten tot pieken.
  4. Spatel voorzichtig een eerlepel eiwit door het dooiermengsel.
  5. Als dit is opgenomen, spatel je het resterende eiwit erdoor.
  6. Verhit boter of olie in een koekenpan.
  7. Schep drie tot vier grote lepels van het beslag in de pan.
  8. Bak de pannenkoekjes tot de bovenkant droog is.
  9. Draai ze om en bak de andere kant tot ze gaar zijn.
  10. Smeer nu op elk pannenkoekje een beetje mosterd en leg er plakjes kaas op.
  11. Snijd de pannenkoeken in ‘pizzapunten’ om te serveren.

Enjoy

Probeer ook deze heerlijke pannenkoektaart met gedroogd rood fruit en mascarpone uit het boek ‘Pannenkoekdag’


Probeer ook:

Heerlijke healthy pindakaas pannenkoekjes

Gezonde bananen pannenkoekjes met maar 3 ingrediënten! (lactose vrij)

Je lazy-sunday begint nog beter met dit kokos pannenkoeken ontbijtje