Eens in de zoveel tijd vinden we het wel lekker om te genieten van een – kleine – treat. Als deze treat dan ook nog eens gemaakt is van pure producten én hij is relatief gezond, dan kunnen we er extra van genieten (zeker als je er daardoor 2 kunt pakken). Een voorbeeld van zo’n heerlijke treat, zijn deze cinnamon cupcakes. Gemaakt van boekweit en haver, kokosolie en courgette.

Bereiding cupcakes

  1. Verwarm de oven voor op 175 graden.
  2. Smeer een cupcake vorm in met wat kokosolie of vul deze met cupcakevormpjes.
  3. Doe de kokosolie in een kommetje (hittebestendig) en smelt het au bain-marie.
  4. Neem de courgette en rasp deze grof.
  5. Doe de appelmoes, azijn en gesmolten kokosolie in een kommetje en roer goed door elkaar.
  6. Voeg vervolgens de courgette rasp en de droge ingrediënten toe en roer alles nog eens goed door.
  7. Verdeel het deeg over de 6 cupcakevormpjes.
  8. Zet ze vervolgens 20-25 minuten in de oven.
  9. Controleer of ze gaar zijn door met een sate prikker in de cupcake te prikken. Wanneer deze er weer droog uit komt, zijn de cupcakes klaar.

Eet smakelijk!