Laten we het jaar goed, en gezond beginnen. Misschien wil je afvallen of wil je gewoon een gezond voedingspatroon aanhouden. Dat kan allemaal! Wij vinden voor jou de aller lekkerste en gezondste recepten en delen deze voor jou op onze pagina Freshhh. Ook vandaag hebben wij weer een heerlijke gezonde risotto variant. De bloemkool risotto met champignons. Niet alleen gezond dus, maar geschikt voor de vegetariërs onder ons!


Bereiding bloemkool risotto:

  1. Haal de roosjes van de bloemkool af
  2. Maak hier ‘rijst’ van door het te raspen* (zie eventueel link onderaan voor het bloemkoolrijst recept)
  3. Snijd dan een ui fijn samen met de knoflook
  4. Snijd dan ook de champignons in kleine blokjes
  5. Verwarm wat olie in een pan en bak hier de ui in
  6. Wacht even tot de ui glazig is en voeg er dan de knoflook aan toe en bak ook de champignons mee
  7. Voeg dan de bloemkool rijst er aan toe en de doperwten
  8. Schenk daarna de bouillon in de pan en breng deze aan de kook
  9. Kook de bloemkool rijst in ongeveer 8 minuutjes gaar
  10. Voeg in de laatste paar minuten de courgette slierten eraan toe
  11. Roer dit goed door elkaar zodat alles bedekt is
  12. Voeg als laatste wat citroensap er aan toe, een klein beetje mosterd en een klontje boter
  13. Breng dan de risotto op smaak met wat peper en zout en top het af met wat mager geraspte kaas

Eet smakelijk!

*Bloemkoolrijst maak je zo!


Lees ook:

Vetarme tomaten risotto met garnalen!

Je kunt de lente al proeven met deze heerlijke Risotto primavera

Kokos-curry gehaktballetjes met bloemkoolrijst