De kerst staat weer voor de deur en dat betekent voor ons: Lekker en gezond eten! De gezelligheid staat natuurlijk altijd voorop, maar het kerstdiner is toch ook wel heel erg leuk en lekker. Wij zochten verschillende kerst recepten voor jullie, en vandaag is dat de pompoen soufflé met geitenkaas. Een heerlijk gerechtje die je als voorgerecht kunt gebruiken, maar je kunt hem ook prima als hoofdgerecht serveren met een lekker salade erbij


Bereiding pompoen soufflé

  1. Bestrooi de (soufflé) schaaltjes met wat paneermeel
  2. Kook ondertussen de pompoen gaar in ongeveer 12 tot 15 minuten
  3. Giet het af en prak dit dan fijn samen met de oregano
  4. Verwarm de oven voor op 180 graden
  5. Smelt dan een beetje boter in een pannetje en voeg hier wat bloem aan toe
  6. Roer dit goed en bak ongeveer 3 minuten
  7. Voeg dan de slagroom er aan toe en breng dit kloppen aan de kook
  8. Haal de pan van het vuur en roer dan de eierdooiers er door heen
  9. Houd 4 el kaas apart en roer de rest door het mengsel
  10. Voeg ondertussen ook de pompoen aan het mengsel toe
  11. Klop dan met een mixer de eiwitten stijf
  12. Voeg het eiwit aan het pompoen  mengsel toe en roer goed door elkaar
  13. Verdeel het mengsel over de schaaltjes
  14. Bestrooi dit met de achtergehouden kaas en zet dan de schaaltjes in de oven
  15. Bak ze in ongeveer 20 minuten gaar

Tip: Serveer dit gerecht met een lekkere salade.

Eet smakelijk!


Lees ook:

Pompoen cheesecake, een guilt-free pleasure!

Heerlijke gekruide pompoen linzen soep

Gepofte zoete aardappel met spinazie en geitenkaas