Wie is er nou niet gek op lasagne of pasta? Nou, wij in ieder geval wel! Helaas zitten de pasta’s en lasagne bladen borden vol koolhydraten en voor degene die wat kilootjes kwijt wil is soms verstandig om hier iets minder van te eten. Maar, wij zouden Freshhh niet zijn als we daar geen oplossing voor hadden! We hebben de lasagne bladen vervangen voor zucchini plakken. Een heerlijke Zucchini lasagne dus! Dit recept bevat gehakt, maar wil je liever een vegan variant? Kies dan voor deze lasagne, je kunt ook deze bladeren vervangen door courgette bladen.


Bereiding Zucchini lasagne:

  1. Verwarm een pan met wat olijfolie
  2. Snijd de uitjes in kleine stukjes en voeg deze toe aan de pan
  3. Voeg dan het gehakt er aan toe en bak deze ongeveer 5 minuten goed door
  4. Doe er dan de tomatensaus bij en roer goed door elkaar
  5. Breng het zachtjes aan de kook en laat het dan ongeveer 5 minuutjes sudderen om de saus wat te verdikken
  6. Voeg daarna de oregano, zout en cayennepeper toe
  7. Roer tot alles goed gemengd is en haal dan van het vuur
  8. Verwarm ondertussen de oven voor op 190 graden
  9. Snijd de courgette in de lengte in stukjes zodat je plakken hebt
  10. Leg dan de courgette plakken op de bodem van de ovenschaal zodat de hele bodem bedekt is
  11. Giet dan een laagje van de vleessaus er overheen en daarna top je het af met kaas
  12. Herhaal weer een laag courgette, dan een laag vleessaus en dan weer aftoppen met kaas
  13. Bak de lasagne in de oven tot die goudbruin van boven is, dit doe je in ongeveer 45 minuten

Tip: Je kunt eventueel ook meer groente aan de lasagne toevoegen, denk hierbij aan wortel, prei, paprika enz.

Eet smakelijk!


Lees ook:

Melanzane, een koolhydraatarm alternatief voor lasagne!

Heerlijke glutenvrije groentelasagne

Vetarme vegetarische spinazie lasagne