Niks is zo lekker als in het weekend borrelen met familie of vrienden. Alleen de hapjes die erbij worden geserveerd zijn niet altijd even gezond. Van bakjes met pinda’s, chips tot gefrituurde snacks. Het lijkt wel alsof er soms vergeten wordt dat er ook een heleboel lekkere en gezondere keuzen zijn. Neem bijvoorbeeld deze Italiaanse bruchetta’s. Ze zijn onwijs makkelijk te maken, ontzettend lekker en ook nog eens een bewustere keuze. Zo kun je gerust vaker dan 1 x per week borrelen (gaat om balans toch?). Dit heerlijke authentieke Italiaanse recept heb ik van mijn moeder geleerd en we konden natuurlijk niet anders dan het delen op Freshhh!

Freshhh

De bruchetta’s kun je zelf natuurlijk met elk soort tapenade serveren.

Probeer bijvoorbeeld naast de pomodori ook eens deze zelfgemaakte pesto.

Bereiding Bruchetta’s

In dit recept worden deze bruchetta’s met (wit) stokbrood gemaakt, maar ze zijn nét zo lekker met bruin (stok)brood!

  1. Verwarm de oven voor op 240(!) graden
  2. Bekleed je bakplaat met of een ovenschaal met bakpapier.
  3. Snijd het stokbrood in schuine dunne plakjes.
  4. Vul een klein bakje met olijfolie.
  5. Smeer de stokbroodjes met een kwastje in met olijfolie (zorg dat ze goed bedekt zijn, maar niet helemaal doorweekt)
  6. Leg de broodjes op de bakplaat, zorg dat ze elkaar niet aanraken.
  7. Bak de bruchetta’s ongeveer 4 minuten, draai ze vervolgens stuk voor stuk om en bak nog 2 minuten tot ze goudbruin zijn.
  8. Herhaal dit tot alle broodjes gebakken zijn (moet waarschiinlijk in 2 a 3 shifts gedaan worden)
  9. Laat de bruchetta’s afkoelen

Let op! Elke oven is anders dus kan zijn dat je oven er iets langer over doet (of zelfs sneller!). Aangezien de broodjes heel rap gaan, kun je er beter bij blijven staan en zorgen dat ze niet te donker worden! Dan zijn ze namelijk echt niet lekker meer!

Freshhh

Bereiding Pomodori

  1. Verwijder het steeltje en snij de steelaanzet uit de tomaat.
  2. Snijd aan de onderkant een kruisje in het vel van de tomaat.
  3. Kookt het water? Leg hier de tomaten dan 10 sec (niet veel langer) in.
  4. Haal ze er vervolgens weer uit (met een schuimspaan of een lepel) en schrik ze af in koud water.
  5. Gebruik nu een klein mesje om de schil van de tomaten af te halen.
  6. Hak de tomaten doormidden en haal de pitjes en de nattigheid eruit.
  7. Snijd de rest van de tomaten in blokjes en doe deze in een bakje.
  8. Pers een knoflook teentje, hak wat peterselie en mix beide door de blokjes heen.
  9. Voeg nog wat peper en zout naar smaak toe.
  10. Top de bruchetta’s met deze heerlijke gekruide pomodori.

Eet smakelijk!

Als extra topping voor de bruchetta’s hadden we van de week ook heerlijke zelfgemaakte humus!