Wie houd er niet van snel en lekker eten? Deze Japanse noodles zijn een uitkomst voor drukke dagen in nog drukkere weken. Gezond hoeft niet altijd moeilijk te zijn om klaar te maken. Dit heerlijke recept met zalm en broccoli is makkelijk en snel klaar te maken. Het gerecht bestaat eigenlijk maar uit 3 ingrediënten. De noodles, zalm en broccoli. Dat zit dus zo in elkaar.

Bereiding Japanse noodles met zalm

  1. Zet een pan op het vuur en breng water aan de kook.
  2. Kook de Japanse noodles zoals aangegeven op de verpakking.
  3. Giet ze af en zet ze aan de kant.
  4. Pak een wokpan.
  5. Verwarm hierin wat plantaardige olie en voeg vervolgens de broccoli hieraan toe.
  6. Bak de broccoli een paar minuutjes op hoog vuur.
  7. Voeg de zalm toe en bak deze 1 minuut mee en zet dan het vuur iets lager.
  8. Bak nog enkelen minuten door tot de zalm mooi roze is van kleur.
  9. Schep als laatste de noodles door het geheel.
  10. Vlak voor het opdienen schenk je er nog wat sojasaus en wat sesamolie bij.
  11. Schep de Japanse noodles op een bord en maak het gerecht eventueel af met sesamzaad.

Tip: Wil je een echt superfood gerecht maken? gebruik dan groene thee noodles. 

Eet Smakelijk!


Probeer ook:

 

Gerookte kip salade met mango en avocado

Healthy mini pancakes met cream cheese en gerookte zalm

Zoete aardappel noodles met romige cashew saus (koolhydraatarm)