Een Japanse sushi sandwich, officieel een Onigirazu genoemd, bestaat uit  twee plakken rijst, in een vierkant met een vulling (naar keuze) en omhuld door nori. Onigirazu is een variant van onigiri: rijstballetjes van sushirijst met een vulling, die vaak in de vorm van een driehoek worden gedrukt. Maar deze variant is veel makkelijker om bijvoorbeeld ook als lunch mee te nemen, want eerlijk, wie wilt er nou geen sushi to-go?

Bereiding Sushi sandwich

  1. kook de rijst zoals aangegeven op de verpakking.
  2. Schil ondertussen de komkommer, wortels en bietjes en snijd ze in lange dunne reepjes.
  3. Wanneer de rijst klaar is voeg je wat azijn en zout toe, schep om en laat nog even 5 a 10 minuten met de deksel op de pan staan.
  4. leg een norivel klaar op een stukje plastic folie, en zorg dat een van de punten naar je toe wijst.
  5. Pak wat sushi rijst en leg die in de vorm van een vierkantje in het midden van het vel. Laat 2 a 3 cm van de randen vrij.
  6. Meng wat mayonaise met wasabi naar smaak en smeer dit op het vierkantje.
  7. Leg de groenten (wortel, komkommer, bietjes en avocado) op de rijst en dek die vervolgens af met weer een vierkantje rijst.
  8. Leg nu op de bovenkant het halve stuk nori. Vouw nu eerst de onderste punt naar binnen, dan de bovenste. Doe dat vervolgens ook met de twee andere punten. Oftewel, vouw de nori om het vierkante stuk rijst.
  9. Vervolgens vouw je ook de folie er strak omheen, zodat je een klein vierkant pakketje hebt.
  10. Laat dit even rusten, zodat de nori zacht kan worden en snijd hem dan doormidden.

Eet smakelijk!

Tip 1. Wil je zalm, tonijn of tofu erbij? Marineer deze dan in het mayo en wasabi mengsel.

Tip 2. Je kunt de sandwich vullen met wat je wilt, zoals zoete aardappel puree, rode kool sla, radijsjes, wat je maar kunt bedenken.


Probeer ook:

Verse tonijn en avocado poké bowl

Gezonde Vietnamese spring rolls

California roll sushi bowl