Hummus is een puree op basis van kikkererwten en, naast andere ingrediënten, de sesamzaadsaus tahin. Hummus komt van oorsprong uit de Libenese keuken, maar is ondertussen populair over de gehele wereld. Het wordt van ouds her onder andere met pitabrood, Turks, Marokkaans brood en Libanees brood gegeten, maar tegenwoordig gebruiken we het zelfs door salades heen gedaan, als groenten dip gebruikt en zo nog veel meer diverse gerechten. Met een keukenmachine of staafmixer heb je in no-time je eigen hummus gemaakt. Mocht je liever je eigen verse Tahin maken (i.p.v. de potjes uit de super markt te gebruiken) ben iets langer bezig, maar is de kerrie hummus wel nóg lekkerder.

Het recept voor je eigen Tahin vind je hier.

Bereidingswijze kerrie hummus

  1. Meng alle ingrediënten, (behalve 1 tl kerriepoeder) in een keukenmachine. Heb je geen keukenmachine? Meng alles in een kom en gebruik de staafmixer.
  2. Meng alles tot een glad puree. Mocht de puree iets te dik zijn, kun je nog wat extra olijfolie, of wat water toevoegen.
  3. Wanneer de dip klaar is, doe deze dan in een potje die je goed af kan sluiten (het liefst een weckpot)
  4. Wanneer je de dip goed wilt bewaren, giet nog een heel klein laagje olijfolie eroverheen voordat je het potje dicht doet en deze in de koelkast zet.

Deze hummus eet je natuurlijk met deze homemade naanbroodjes (pssst.. ze zijn met maar 2 ingrediënten te maken, super easy dus!)


Meer hummus recepten?

Zongedroogde tomaten hummus

Healthy chocolade hummus