Wij zijn fan van burgers. Niet alleen omdat ze super lekker zijn, ook omdat ze makkelijk (vers) te maken en je ze op zowel een broodje kan eten, als naast een heerlijke portie zoete aardappel frietjes. Oftewel, ze hoeven niet perse slecht en ongezond voor je te zijn. in tegendeel zelfs, deze kipburgers zijn namelijk hartstikke gezond. Het licht er alleen aan hoe je ze precies eet, want 3 eetlepels mayonaise, curry en gebakken uitjes erop.. en je healthy maaltje is inderdaad niet zo healthy meer. Maar je mag natuurlijk lekker zelf weten hoe je ze eet.. Let’s build some burgers!

Bereiding Kip burgers

  1. Doe het gehakt in een kom. Voeg de komijn, oregano, knoflook, chilipoeder en een scheut zeezout toe.
  2. Kneed het gehakt door elkaar en vorm er met ietwat natte handen burgers van. Is je gehakt te nat, voeg dan wat paneermeel toe.
  3. Kneed het goedje goed door elkaar en maak er 2 burgers van.
  4. Pak een koekenpan en verhit een klein beetje kokosolie
  5. Bak de burgers circa 5 minuten, totdat ze goudbruin zijn. Keer na 2,5minuut de burger om.
  6. Ga vervolgens je favoriete burger bouwen, met de rucola/komkommer/rode ui en alles wat je er nog bij wilt (tomaat/augurk/etc.)
  7. Maak de burger af met de heerlijke avocado yoghurt dressing.

Smullen maar!

Hier vind je het  recept voor de heerlijke avocado yoghurt saus.