Deze kipgehaktballetjes zijn ideaal als borrelhapje, lekker door de soep, heerlijk als avondmaaltijd naast een lekkere salade of wok, maar ook heel smakelijk op een stokbroodje als lunch. Oftewel, je kunt er alle kanten mee op. Of je nu koolhydraatarm eet of niet, deze gehaktballetjes van kip moet je gewoon een keer proberen. Daarnaast kun je ze met elk soort saus serveren. Vandaag delen we een lekkere pittige saus, maar mocht je liever een wat mildere dip hebben, zijn er nog genoeg opties. Probeer bijvoorbeeld onze heerlijke avocado-yoghurt saus of  deze Homemade tzatziki saus. Ook smaken goed met een zelfgemaakte tomatensaus en bij de pasta. Eindeloos variëren kun je met deze jongens.

Bereiding kipgehaktballetjes

  1. Pak een mengkom en leg hier een theedoek in en rasp de courgette boven de theedoek.
  2. Pak de hoeken van de theedoek bij elkaar en wring al het vocht uit de courgette door het doek heel strak eromheen te duwen met je handen. (Doe dit even boven een gootsteen, anders wordt het zo’n zooitje 😉 )
  3. Doe de courgette in een droge kom.
  4. Snijd nu de lente-ui in kleine stukjes en voeg dit samen met de peterselie, kruiden en kippengehakt  bij de courgette.
  5. Meng alles goed door elkaar.
  6. Maak nu van het courgette-gehakt mengsel kleine balletjes (+/- 20 balletjes)
  7. Verwarm nu de plantaardige olie in een koekenpan op middelhoog vuur.
  8. Voeg de kipgehaktballetjes toe aan de pan, bak ze 6 minuten en draai ze dan om.
  9. Bak nog 5 minuten en zet dan het vuur laag.
  10. Laat de kipgehaktballetjes nog even bakken op het lage vuur, maar houdt zein de gaten.
  11. Ze zijn klaar wanneer ze goudbruin en gaar van binnen zijn!
  12. Meng ondertussen de ui, peterselie, knoflookpoeder, augurk, ketchup, mayonaise en tabasco tot een pittige saus.

Eet smakelijk!


Probeer ook:

Kokos-curry gehaktballetjes met bloemkoolrijst

Vanavond maken we deze heerlijke kip burgers met frisse avocado yoghurt saus!

Bieten ballen recept; eiwitrijk, vetvrij en mega lekker!