Super easy en super lekker! Chili sin carne in sla wraps. Natuurlijk kun je er voor kiezen om gewone wraps te eten, wil je echter wat minder koolhydraten / zetmelen eten, dan zijn de sla bladen ideaal. Zonder de kaas is het gerecht geheel plantaardig, maar je kunt er natuurlijk altijd een eigen versie van  maken en gehakt of kip, sausjes, crème fraîche, sesamzaad en/of magere (vegan) kaas aan toevoegen. De gezondste versie? Is toch wel de versie zoals deze hieronder beschreven staat. Eet smakelijk!

Bereiding chili sin carne sla wraps

  1. Snipper de uien en hak de knoflook en peper fijn.
  2. Verhit een hapjespan of grote koekenpan met (ruim voldoende) olie.
  3. Bak hierin de uien, knoflook, peper, paprikapoeder, komijn, chilivlokken en oregano ongeveer 10 minuten.
  4. Snijd ondertussen de paprika en champignons en voeg deze -samen met de mais- toe in de pan. Bak ongeveer 10 minuten, totdat de groente een beetje zacht zijn.
  5. Voeg vervolgens de tomatensaus toe en breng aan de kook. Spoel de kidneybonen af en voeg ook deze toe.
  6. Heb je ruim de tijd? Laat de chili ongeveer een half uurtje zacht koken op middelhoog vuur.  Minder tijd? Dan kun kun je hem ook na 5 minuten al serveren.
  7. Breng op smaak met peper en zout.
  8. Serveer in 4 grote sla bladen.

Enjoy!


Probeer ook:

Koolhydraatarm: Easy to go bacon en kipfilet sla wraps

Heerlijke vegan wraps met gegrilde courgette

Koolhydraatarm: Kalkoen avocado omelet wrap