Als je koolhydraatarm wilt eten denk je misschien dat er maar weinig opties over blijven voor een ontbijtje of lunch. Zeker als je gewend bent om een bakje havermout te maken wanneer je net opstaat of een boterham te smeren in de middag? Maar hoe lekker is het om een lekker eitje te eten? Gewoon een plain eitje is misschien een beetje saai, maar je kunt je eieren natuurlijk een beetje op leuken! Neem bijvoorbeeld dit simpele Italiaans roerei. Bom vol smaak en heel makkelijk te maken.

Bereiding Italiaans roerei

  1. Snijd de (zongedroogde) tomaten in kleine stukjes en de basilicum fijn.
  2. Doe de eieren in een bakje en klop deze los.
  3. Roer de tomatenstukjes, de basilicum en de geraspte parmezaanse kaas door de eieren.
  4. Pak een koekenpan en verhit hier wat olijfolie in.
  5. Wanneer de olie heet is, giet je het ei in de koekenpan.
  6. Schep dit mengsel om totdat het gestold is.
  7. Breng het op smaak met wat peper en zout.

Eet smakelijk!

Tip: Toch wat carbs eten? Eet je roerei dan op dit lekkere zelf gemaakte naanbrood.