Pizza is heerlijk, maar helaas niet heel erg gezond. Gelukkig kun je van bijna alles een gezonde versie maken, en zo ook van de pizza. We hebben al een aantal varianten op onze website staan, maar vandaag hebben we een nieuw gezond pizza recept! De low carb broccoli pizza bodem. Deze bodem is gemaakt van broccoli, wat de pizza glutenvrij, koolhydraatarm en gezond maakt. Je kunt de topping zelf bepalen, maar wij gebruiken vandaag alleen kaas.


Bereiding broccoli pizza bodem

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden en bekleed een bakplaat met bakpapier
  2. Stop de broccoli in een keukenmachine zodat het gemalen kan worden (zelfde constantie als rijst)
  3. Doe dan de broccoli in een grote kom en dek deze af
  4. Doe het dan voor ongeveer 2 minuten in de magnetron zodat het gestoomd is
  5. Laat het dan een beetje afkoelen en giet de broccoli af totdat je een droge bol broccoli overhoudt
  6. Meng dan de eieren, Parmezaanse kaas, 1/4 kopje Mozzarella kaas en kruiden door elkaar met de broccoli
  7. Verdeel dan het broccoli mengsel over de bakplaat en maak er een mooie pizza bodem van
  8. Bak deze ongeveer 10-12 minuten totdat de korst mooi lichtbruin is
  9. Haal dan uit de oven en doe de saus en overige kaas eroverheen
  10. Hier kun je ook nog kiezen voor andere topping naar eigen keuze
  11. Bak de pizza daarna nog 10 minuten totdat de kaas volledig is gesmolten
  12. Serveer dan in kleine stukken

Tip: Pas op met oppakken! Een broccoli pizza bodem wordt niet zo hard als een echte pizza bodem, hij blijft een beetje slap!

Eet smakelijk!


Lees ook:

Pita-pizza met avocado en ei!

Pizza croissants!

Glutenvrije pizza met pesto en mozzarella