Omdat we nog steeds allemaal bang zijn voor brood.. nee kidding, dat is een flauw grapje! Gelukkig weet merendeel van onze lezers dat ze niet bang hoeven te zijn voor brood of andere granen. Toch is het slim om jezelf niet élke maaltijd vol te proppen met een grote hoeveelheid carbs (koolhydraten) en daarom delen wij geregeld alternatieven op onze recepten pagina. Vandaag weer eens een heerlijke ei-wrap / omelet-wrap variant. Deze keer met kip en verse kruiden!

Bereiding kip ei-wrap

  1. Pak en mengkom en mix hierin de maizena en het water.
  2. Voeg de twee grote eieren, de gehakte kruiden, peper en het zout hieraan toe en mix tot alles goed gemengd is. (heb je geen maizena? Dan kun je natuurlijk ook gewoon 2 eitjes opkloppen zonder!)
  3. Verwarm een (anti aanbak) koekenpan op middelhoog vuur, ongeveer 2 minuten.
  4. Doe de olie in de pan en zorg dat de hele bodem bedekt is.
  5. Laat de olie warm worden en voeg vervolgens de eiermix toe en beweeg de pan tot de hele bodem is bedekt met ei.
  6. Bak ongeveer 2 a 3 minuten tot de bodem los komt.
  7. Gebruik een spatel om de omelet om te draaien en de andere kant te bakken.
  8. Besprenkel meteen de kaas over de al gebakken kant van de omelet.
  9. Bak een minuutje tot de kaas bijna gesmolten is.
  10. Haal de pan van het vuur en bedek de kaas met een laagje kipfilet.
  11. Rol de ei-wrap op en snijd deze doormidden.
  12. Eetsmakelijk!

Tip: De wrap is koud ook lekker. Je kunt deze dus ook een dag van te voren maken, in een folietje in de koelkast bewaren en de volgende dag meenemen naar je school/werk/familie uitje.