Wat was er het eerst, de kip of het ei? Ja, wij hebben ook geen idee, maar dat maakt voor deze maaltijd niet uit. We gebruiken ze allebei! Als je een fan bent van low carb eten, of gewoon iets wil minderen met al dat zetmeel, dan is dit hét gerecht voor jou. En omdat wij net als jij, na een lange dag werken/school/shoppen/noem maar op ook geen zin hebben om een uur in de keuken te staan, vinden we een ovenschotel altijd een perfecte oplossing. Het enige wat je hoeft te doen voor deze koolhydraatarme ovenschotel, is de kip aanbakken en vervolgens alles samen in de oven te schuiven. Ideaal!

Bereiding koolhydraatarme ovenschotel

  1. Verwarm de oven voor op 190 graden.
  2. Vet een ovenschaal in met kokosolie en verwarm tevens een eetlepel kokosolie in een kleine (wok)pan.
  3. Wanneer de olie is gesmolten, wok je de stukjes kip hierin. Breng de kip op smaak met de chilipoeder, peper en zout. Bak tot de kip gaar is (wit van binnen)
  4. Terwijl de kip op het vuur staat, snijd je alle groenten en husselt de gesneden stukjes in de ovenschaal.
  5. Pak een kom en klop de eieren hierin. Breng op smaak met peper en zout.
  6. Top de groenten met de kip en giet dan de gekopte eieren erover.
  7. Top met de spinazie.
  8. Plaats de ovenschaal 30 minuten in de oven tot de randjes van het ei bruin beginnen te worden en de ovenschotel ‘stevig’ is geworden.
  9. Controleer je ovenschotel 5 minuten voor tijd, om te zien of hij nog wat langer nodig heeft of niet.
  10. Zowel warm als koud serveren is lekker!

Enjoy

Tip: Je kunt de ovenschotel ook met je eigen favoriete groenten maken/toppen!


Probeer ook:

Koolhydraatarm: Hartige ei-muffins met bacon

Heerlijke omelet wraps met gerookte zalm en avocado

Pittig roerei met cherrytomaatjes en pesto op toast