Wie is er nou niet gek op een heerlijke hartige taart? En hoe fijn is het als deze hartige taart ook nog eens gezond is? Wij zijn in ieder geval fan! Deze gezonde koolhydraatarme quiche met spinazie en feta is super makkelijk te maken en staat binnen no-time op je tafel! Normaal gesproken wordt een quiche gemaakt in een taart bodem, maar omdat we de koolhydraten willen beperken hebben we de bodem weg gelaten!


Bereiding koolhydraatarme quiche

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden
  2. Ontdooi ondertussen ook de spinazie in een pannentje
  3. Snijd de uitjes, champignons en de knoflook fijn en laat de spinazie uitlekken
  4. Verwarm dan een pan met wat olie en bak hier de ui en knoflook in
  5. Voeg dan de champignons er aan toe en bak dit ongeveer 5 minuten door
  6. Vet dan een quiche vorm in en verdeel de spinazie over de bodem
  7. Voeg er dan de champignons, ui en knoflook aan toe en top dit af met de feta kaas
  8. Pak een kom en klop hier de eieren, melk en Parmezaanse kaas, zout en peper tot een mooi geheel
  9. Voeg dan het eimengsel toe aan de quiche vorm en top dit af met de mozzarella kaas
  10. Bak de koolhydraat-arme spinazie quiche 45 tot 55 minuten in de oven

Tip: Je kunt eventueel ook verse spinazie gebruiken. Deze kun je eerst even roerbakken en dan laten uitlekken in een zeef. 

Eet smakelijk!


Lees ook:

Heerlijke korstloze mini quiche met spinazie en feta

Hartige mini quiches met broccoli en champignons

Gezonde quiche met gerookte kip en prei