Laten we beginnen met het feit dat deze Peanut Butter Jelly taart niet echt Healthy is.. Maar wij van Freshhh geloven in een gezonde balans, waarbij je jezelf met mate ook op iets ongezonds mag trakteren. Deze taart bijvoorbeeld moét je gewoon een keer geprobeerd hebben. Hij is simpelweg te lekker om niet met jullie te delen. Gelukkig komt er ook goed nieuws bij kijken: Je hebt geen oven nodig. De taart moet opstijven in de koelkast.


Bereiding Peanut butter jelly cheesecake

  1. Bekleed de bodem van een springvorm met een vel bakpapier.
  2. Doe de bastognekoeken samen met de gezouten pinda’s in de keukenmachine en verkruimel tot fijne kruimels
  3. Smelt de boter in een steelpannetje en voeg hier de koek en pindakruimels aan toe
  4. Schep dit goed door elkaar tot het een mooi plakkerig mengsel wordt gevormd.
  5. Stort de bodem in de springvorm en duw deze goed aan met de achterkant van de lepel.
  6. Zet de springvorm in de koelkast
  7. Klop de roomkaas met een mixer in een paar minuten luchtig.
  8. Voeg vervolgens de pindakaas toe en klop dit een paar minuten mee
  9. Voeg de poedersuiker, vanille-aroma en slagroom aan het cheesecake mengsel toe en klop dit tot je een mooi luchtig mengsel hebt
  10. Schenk het cheesecake mengsel in de springvorm en strijk de bovenkant glad met een spatel
  11. Laat de cheesecake minimaal 4 uur in de koelkast opstijgen
  12. Smeer de bovenkant van de cheesecake in met een laagje jam naar keuze

Tip: De jam kan je in allerlei verschillende smaken gebruiken. Wij vinden rood fruit het lekkerst!

Eet smakelijk!


Lees ook:

Kokosbrood cake met chocolade, te lekker om te weerstaan!

Gezonde chocolade taart (vrij van gluten en lactose)

Het leven is een feestje, dus vier het met een skinny citroen mandarijn kwarktaart!