Pannenkoeken to go! Wie wilt dat nou niet? Een keertje wat anders dan een boterham, droge cracker of wrap. Deze pannenkoeken to go zitten vol met groenten, zo krijg je jouw portie groenten van de dag ook nog is binnen. Daarnaast zijn ze ook nog eens glutenvrij, als je tenminste kiest voor boekweitmeel. Je mag uiteraard zelf kiezen wat voor meel je gebruikt. Weet niet wat gluten precies inhoudt? Lees dan dit artikel waar we je alles erover uitleggen!

Deze pannenkoeken to go zijn dus makkelijk om mee te nemen, maar ze zijn ook nog is mega gezond zonder dat je het door hebt. Handig voor de kids en lastige eters onder ons. Besmeer ze met hummus en sla of dip ze in chili saus! Lekker als lunch of gewoon als snack.

Bereiding pannenkoeken to go:

  1. Rasp de wortel, ui en courgette.
  2. Snijd de paprika en prei in kleine stukjes.
  3. Doe alle groenten in een grote kom.
  4. Klop de eieren met het water in een aparte kom.
  5. Voeg het meel toe tijdens het kloppen tot een gladde beslag. Giet vervolgens ook alle groenten toe.
  6. Verhit een koekenpan met olie erin.
  7. Schep hoopjes van het beslag in de pan en druk aan met de spatel.
  8. Bak alle pannenkoekjes tot ze licht bruin en knapperig zijn.

Lees ook:

Biotische okonomiyaki; gezonde japanse eierpannenkoekjes!

Koolhydraatarm schuimomelet met warme bessen (glutenvrij &eiwitrijk)

Granen. Alle soorten op een rijtje met uitleg!