Met pasta als avondmaal maak je bijna iedereen blij. Ons in ieder geval wel! Je kunt er eindeloos mee variëren, voor ieder wat wils, en dat is natuurlijk precies wat dit gerecht zo populair maakt. Pasta is door de hoeveelheid koolhydraten niet altijd even gezond. Gebruik dan ook het liefst een volkorenpasta en probeer zo weinig mogelijk producten uit pakjes te gebruiken. Daarom maak je bij dit recept zelf de rode pesto saus!

Bereidingswijze rode pesto:

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden.
  2. Snijd de puntpaprika’s doormidden en leg ze in een kleine ovenschaal. Laat de oven voor 20 minuten zijn werk doen.
  3. Pers de knoflook fijn en snijd de zongedroogde tomaatjes.
  4. Voeg alle ingrediënten samen toe aan een blender en mix tot je een mooi, glad geheel hebt!

Bereiding Pasta:

  1. Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  2. Snijd ondertussen uitjes en de courgette en bak deze in een pan.
  3. Rooster de wat pijnboompitjes in een droge, hete koekenpan.
  4. Schep de saus door de pasta en voeg ook de ui en courgette hieraan toe.
  5. Verdeel de pasta over de borden en garneer de borden met wat rucola en pijnboompitjes.

Zoals we al zeiden, je kunt met pasta eindeloos variëren. Zelf vinden wij dit recept met bacon, perzik en gorgonzola heel lekker en origineel! Deze zwarte pasta met truffelsaus is ook altijd een hit. Eet smakelijk!