Over een breakfast for champs, ofwel bazen ontbijt gesproken! Of lunch.. wat jij wilt! Kickstart je dag met het beste van twee werelden, ontbijt & pizza. Vol energie je dag starten is met deze pita-pizza inderdaad geen enkel probleem. En eerlijk, wie wilt er zijn dag nou niet -zonder schuldgevoel- met een wannabe pizza beginnen? Het kost je niet eens veel tijd. Beter dan dit, ga je het gewoon niet vinden!

Bereiding pita-pizza

  1. Bak het pitabroodje ongeveer 5 minuten, tot knapperig, in je broodrooster (of in de oven!)
  2. Pel en ontpit de avocado. Prak de pulp met een vork in een bakje en meng dit met citroensap. Breng op smaak met zout en peper.
  3. Smeer de pitabroodjes nu in met de avocado. Besprenkel met een eetlepel olijfolie en bestrooi met komijn en chili vlokken.
  4. Verwarm wat olie in een koekenpan.
  5. Klop de eieren en bak ze ongeveer 5 minuten tot twee mooie spiegeleieren.
  6. Breng ook dit op smaak met zout en peper.
  7. Leg de eieren boven op de avocado midden op de pita.
  8. Voila!

Geniet van je heerlijke pita-pizza!

Tip: Het lekkerste is het als het ei-geel nog wat vloeibaar is en eruit loopt als je hem doormidden snijdt!


Probeer ook:

Homemade: Vegan naanbrood

Koolhydraatarme kip en verse kruiden ei-wrap

Koolhydraatarme avocado en ei bootjes uit de oven