Borrelen voor het eten, borrelen op een verjaardag, borrelen na een hockeywedstrijd, borrelen na het werk op vrijdag. Ja, we houden van borrelen. Maar vaak worden er een heleboel ongezonde hapjes, nootjes en chips op tafel gegooid. Hapjes die je eigenlijk niet wilt eten en eigenlijk helemaal niet zo lekker zijn! Heb je binnenkort een borrel? Verras je familie en vrienden dan met deze zelfgemaakte kikkererwten, een stuk gezonder en ontzettend lekker. Heel moeilijk is het in ieder geval niet!

Bereiding geroosterde kikkererwten

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden
  2. Laat de kikkererwten uitlekken.
  3. Pak een kom en meng ze nadat je ze uitgelekt hebt, met de olijfolie en kruiden.
  4. Leg een stuk bakpapier in een overschaal.
  5. Spreid de gekruide erwten uit over het bakpapier in de ovenschaal.
  6. Rooster de kikkererwten 30 minuten in de oven.
  7. Schep ze vervolgens om  en rooster ze nog 10 minuten.
  8. Haal de bakplaat uit de oven en laat ze afkoelen.
  9. Serveer ze in een bakje.

Tijd om te borrelen!

Tip: Geen Ras el Hanout in huis? Gebruik dan paprikapoeder!


Meer borrelhapjes?

Glutenvrije focaccia 

Vegan roomkaas en crackers

Gegilde groenterolletjes met geitenkaas