Niet iedereen is fan van tofu. Sommige vanwege de structuur, andere vanwege de smaak. Maar meestal is het een kwestie van goed combineren en goed en lekker bereiden. Want eerlijk, toen je nog vlees at (of als je nog vlees eet) ben je ook geen fan van (droge)kip zonder kruiden… voor tofu en vleesvervangers geldt precies hetzelfde. Goed gekruid en goed bereid, is de key tot een lekkere hap. De eerste stap zetten naar het ‘houden van’ tofu? Probeer dan deze heerlijke pittige tofu saté.

Bereiding kokosrijst

  1. Zet een pannetje op het vuur en doe hier de rijst in.
  2. Schenk de kokosmelk en het warme water in de pan en roer het geheel even goed door.
  3. Breng het vocht aan de kook. Draai zodra het vocht kookt het vuur laag en doe de deksel op de pan. Laat de rijst nu op laag vuur 15minuten garen.
  4. schep geregeld om en zorg dat de rijst niet aan de bodem plakt.
  5. De rijst moet gaar zijn en al het vocht opgenomen hebben voordat je het serveert.

Bereiding tofu saté

  1. Haal de tofu uit de verpakking en knijp het overtollige vocht eruit.
  2. Snijd de tofu in kleine blokjes of reepjes en laat deze nog even uitlekken op keukenpapier.
  3. Pak een koekenpan en verhit hier de eetlepel olie in.
  4. Wanneer de olie of opgewarmd, voeg je de tofu toe en bak je deze in 5 minuten krokant.
  5. Voeg de sojamelk en pindakaas toe en roer goed.
  6. Vervolgens voeg je hier weer de sambal, kerriepoeder, peper en zout aan toe.
  7. Roer alles goed door elkaar en laat de saus pruttelen en indikken.
  8. Serveer met de kokosrijst en/of op een bedje van sla en gebakken courgette of andere groenten naar keuze.

Geniet van je heerlijke tofu saté!


Meer tofu en rijst recepten?

Nasi met gemarineerde tofu (vegan)

Mango curry met rijst (vegan)

Vetarme tomaten risotto met garnalen