Om naanbrood (platbrood) te maken heb je eigenlijk maar twee ingrediënten nodig. Maar je kunt het brood nog veel meer smaak geven met verschillende kruiden die je lekker vind. Een paar weken geleden deelde we dit heerlijke recept  olie en knoflook! Het brood is heerlijk om gewoon naast je avondmaal te eten. Of zoals in onderstaand recept, te gebruiken in plaats van een wrap! En dit platbrood met falafel, is ook nog eens simpel én lekker.

Bereiding platbrood met falafel

  1. Begin met het maken van de salade.
  2. Pel de satsuma* en haal alle stukjes van elkaar.
  3. Snijd de selderij, spruitjes, uien en kruiden.
  4. Doe in een kom, bestrooi met een beetje zout en hussel door elkaar.
  5. Pak vervolgens en koekenpan en verwarm hier plantaardige olie in.
  6. Bak de falafel hierin, zoals aangegeven op de verpakking.
  7. Pak nu je plat brood.
  8. Schep hier een beetje salade op, een paar falafel balletjes en top met de ingemaakte rapen, yoghurt en chilisaus.
  9. Serveer!

Eet smakelijk!

*Ingemaakte raap: In dit filmpje leggen ze uit hoe je groentes inmaakt.

*Satsuma: Satsuma is de aanduiding voor een groep van nauw verwante mandarijnenrassen. Lijkt op een sinaasappel, smaakt naar een kruising tussen mandarijn en sinaasappel.


Probeer ook:

Gezonde wrap met kip shoarma en tzatziki

Spinazie omelet wrap met gerookte zalm

Bacon kipfilet sla wraps