Gnocchi is een ideale vervanger van pasta of aardappels. Extra bijzonder en lekker als je ze maakt van pompoen en ze op smaak brengt met heerlijke truffel tampenade. Deze pompoen gnocchi met truffel is om je vingers bij af te likken! Het is een makkelijk recept die iedereen kan maken. Een ideale maaltijd voor in het weekend als je vrienden over de vloer hebt. Lijkt net of je uren in de keuken hebt gestaan met dit heerlijke recept, terwijl dat niet het geval is 😉


Bereiding Pompoen Gnocchi

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden.
  2. Halveer de pompoen en verwijder de pitten.
  3. Doe de pompoen ongeveer 40 minuten in de oven tot deze zacht is.
  4. Pureer de pompoen en breng deze op smaak met wat zout & peper.
  5. Laat de puree afkoelen.
  6. Doe de afgekoelde puree in een grote kom, meng de eidooiers er door heen en schep 200 gram meel erbij.
  7. Doe hier ook de parmezaan doorheen en meng goed door elkaar.
  8. Bestrooi een vlak werkblad met flink wat meel.
  9. Verdeel het in 4 delen en maak hier mooie deeg ballen van.
  10. Rol de gnocchi deeg ballen uit tot een lange dunne worst van ongeveer 2 cm dik
  11. Snijd deze dan in kleine stukjes en druk elk klein stukje plat met een vork.
  12. Herhaal dit tot alle porties op zijn.
  13. Breng een grote pan met water aan de kook
  14. Kook de gnocchi in porties gaar.
  15. Ze zijn klaar als ze beginnen te drijven, dit duurt maar 2 a 3 minuten!
  16. Verwarm een pan en doe een klein beetje olijfolie in. Bak de champignons hierin, samen met de salie en knoflook.
  17. Rooster in een apart klein pannetje  de hazelnoten met een snuf chili.
  18. Voeg de gnocchi toe aan de champignons en serveer deze met de geroosterde hazelnoten.

Enjoy!

 


Probeer ook:

Homemade: Simpele Gnocchi met kastanje champignon saus

Heerlijke gezonde pasta met tomaten-champignonsaus

Pompoen quesadilla met zwarte bonen