Soms heb je gewoon zin in iets zoets, of iets specifieker, zin in chocolade! Ik bedoel, je kunt iedereen wakker maken voor chocolade, niet waar? Alleen om het nou iedere dag te eten is natuurlijk niet een hele gezonde gewoonte. Daarom zijn er gelukkig ook gezonde chocolade recepten, waar je wel iedere dag van kunt snoepen, zonder schuldgevoel! Zoals bijvoorbeeld deze proteïne brownies. Oké we raden je natuurlijk niet aan de gehele brownie meteen op te eten, maar een slice kan zeker geen kwaad!

Note:

  • Vegan variant: Gebruik vegan proteïne poeder.
  • Paleo variant: Gebruik paleo proeteïne poeder en cashew -of amandelboter ipv pindakaas.
  • Koolhydraatarme variant: Gebruik cashew -of amandelboter ipv pindakaas.
Photo by gimmedelicious.com

Bereiding proteïne brownies

  1. Verwarm de oven voor op 180graden
  2. Pak een ronde ovenschaal, taartvorm of koekenpan (die in de oven kan) en bekleed deze met bakpapier.
  3. Pak een mengkom en mix de geprakte banaan en pindakaas tot het 1 (plakkerig) geheel is.
  4. Roer vervolgens de proteïne -en cacaopoeder er doorheen met een houten lepel.
  5. Schep dit mengsel vervolgens in de ovenschaal en bak voor ongeveer 15 a 20 minuten.
  6. Controleer of de brownie gaar is door een satéprikker erin te steken. Komt deze er nat/vochtig uit? Laat dan nog even in de oven staan.
  7. Als de brownie klaar is, laat hem dan nog 10 minuten afkoelen voordat je hem aansnijdt.
  8. De proteïne brownies zijn tot 3 dagen in de koelkast te bewaren.

Eetsmakelijk!


Meer gezonde zoete baksels?

2 ingrediënten kokos makronen

Vegan chocolade swirl bananen brood

Koolhydraatarme én gezonde appel kaneel muffins

Healthy en raw blueberry cheesecake