Geen trek in een warme-pap met weinig smaak? Nou, wij ook niet! Gelukkig hoeven havermout ontbijtjes helemaal niet saai of vies te zijn. In tegendeel juist, ze kunnen echt super veel smaak bevatten. Omdat we de zon weer regelmatig kunnen begroeten (ja.. worden jullie ook zo gek van die regenbuien?), hebben we natuurlijk iets minder zin in onze warme kommetjes havermout en ruilen we deze graag om voor een lekkere frisse versie.  Heb je nog nooit overnight oats gehad? Deze naar pumpkin spice havermout is ideaal om het een keertje te proberen. Dus, Staat er morgen ochtend heerlijk overnight oats ontbijtje op jou te wachten? Wij hebben ze al in de koelkast klaar staan!

Bereiding overnight oats

  1. Meng de pompoen puree samen met de havermout, chia zaad en alle andere droge ingrediënten in een kom of weckpot.
  2. Schenk 100ml van de amandelmelk bij de havermout.
  3. Roer dit alles even goed door elkaar en schenk vervolgens de rest van de melk erbij.
  4. Zet de kom goed afgedekt in de koelkast en laat deze hier een nacht trekken (Geen hele nacht de tijd? Koel zo lang mogelijk!)
  5. Haal de volgende ochtend de oats uit de koelkast.
  6. Snijd eventueel een halve banaan in plakjes en top hiermee je de overnight oats.

Eet smakelijk!

Note: Goed afgesloten zijn de overnight oats 3 a 4 dagen te bewaren in de koelkast, zo kun je ze dus ook ‘mealpreppen’!


Meer overnight oats?

Carrot cake overnight oats

Oma’s appeltaart overnight oats