Even wat afwisseling van die saaie en standaard salades die je altijd mee neemt naar je werk? Probeer deze lauw-warme maaltijd salade dan eens. De radijsjes in dit gerecht worden zacht en mooi roze wanneer je ze bakt. Het is een heerlijke toevoeging aan de quinoa. Samen met de citroen-knoflook garnalen, is dit een heerlijke, verfrissende en makkelijke lunch óf een fijne lichte avondmaal.

Bereiding quinoa salade

  1. Bereid de quinoa zoals aangegeven op de verpakking.
  2. Dop de boontjes en kook ze 8 minuten.
  3. Snijd de radijsjes in kwartjes en de rode ui in ringen.
  4. Pak een koekenpan en verwarm 1 eetlepel plantaardige olie op middelhoog vuur. Fruit een geperste teen knoflook en de rode ui.
  5. Voeg vervolgens de gekookte boontjes en de radijsjes toe, zet het vuur laag en bak ongeveer 6 minuten..
  6. Voeg een snufje zout toe aan de boontjes en radijsje en voeg deze vervolgens bij de quinoa en breng op smaak met het citroensap.
  7. Maak de koekenpan schoon of pak een nieuwe.
  8. Verwarm een eetlepel plantaardige olie.
  9. Fruit een teentje knoflook en bak vervolgens de garnalen 3 a 4 minuten.
  10. Zet het vuur uit.
  11. Voeg vervolgens nog een eetlepel citroensap, een snufje zout en de peterselie toe en roer nog even goed door elkaar.
  12. Serveer met de quinoa-mix.

Eet smakelijk, geniet van je heerlijke salade.


Meer salades?

Couscous salade met mango en munt

Regenboog salade met granaatappel

Kikkererwt masala buddha bowl