Of je ze nou maakt voor “de eetclub” die je elke maand hebt met je vrienden, voor je familie die op bezoek komt, voor je partner op een normale doordeweekse avond of gewoon lekker voor jezelf. Met deze vis taco’s zet jij een echt feestmaal op tafel. Zeker als je ook nog eens een enorme taco fan bent. We draaien er niet langer omheen, duik de keuken in en maak deze heerlijke jongens.

Bereiding

  1. Begin met het maken van een regenboog salade. Meng de kool, wortel en bosui. Voeg olie toe en breng op smaak met zout en peper en limoensap. Kneed de groenten een beetje. Wacht nog even met het toevoegen van de koriander. Zet de salade apart om later opnieuw te gebruiken.
  2. Pak een koekenpan, zet deze op het vuur en zodra de pan warm is, voeg je +/- 2 eetlepels olijfolie toe. Bestrooi de visfilets met zout en peper. Pak vervolgens een grote kom. Hierin meng je de bloem, knoflookpoeder, komijn, chilipoeder, paprikapoeder, gedroogde oregano,  zout en peper.Roer de ingrediënten goed door elkaar. Bedek de vis met het gekruide bloemmengsel.
  3. Wanneer de olie in de koekenpan heet is, klop je de overtollige bloem van de vis en bak je de filets in 2-3 minuten aan elke kant gaar. Verwarm ondertussen je tortilla’s in een tweede, droge koekenpan.
  4. Wanneer de vis een bruin korstje heeft en gaar is, laat je deze een beetje afkoelen op een snijplank. Zodra ze iets afgekoeld zijn trek je de vis met twee vorken uit elkaar. Zodat je grote “vlokken” krijgt.
  5. Tijd om de taco’s te gaan maken.
  6. Roer de koriander door de regenboog salade. Snijd een halve avocado in partjes.
  7. Pak een torilla en leg hem in je handpalm, vouw hem een beetje dicht met je hand tot het op een schelp lijkt. Vul de tortilla vervolgens eerst met een beetje salade en leg daarop een paar stukken vis. Leg er nog 2 stukjes avocado boven en leg ze in een grote schaal of op een grote plank.
  8. Wanneer je al je vis taco’s hebt gemaakt besprenkel je ze royaal met de avocado-yoghurt saus* en bestrooi je ze nog met wat extra blaadjes koriander voor de liefhebber.

Eet smakelijk!

*Vind hier het super simpele avocado-yoghurt dressing recept!


Probeer ook

Healthy koolhydraatarme viskoekjes

Zalmkroketjes uit de oven

Zalmburger met kappertjessaus