Lange werkweek gehad? Geen zin om uitgebreid in de keuken te staan? Ja, dat begrijpen wij helemaal. Toch voel je je er waarschijnlijk (net als wij) niet heel lekker bij om een snelle hap te halen. Dit worden dan namelijk meestal niet de meest gezonde gerechten die je je kunt bedenken. Gelukkig bestaan er ook gerechten die je in 1 pan, heel simpel en snel kunt bereiden. Bijvoorbeeld dit Israelische eenpansgerecht, shakshuka.

Bereiding shakshuka

  1. Snijd de paprika in reepjes en snij ook de tomaten wat fijner.
  2. Pak een koekenpan en verhit de olijfolie hierin.
  3. Fruit de knoflook, ui de paprikapoeder en de gemalen komijn in de olijfolie.
  4. Voeg de paprika en tomaten toe aan de pan. Laat een paar minuten zachtjes pruttelen. Breng op smaak met een beetje peper en zout.
  5. Tik de eitjes stuk en doe ze in de pan. Brokkel de feta en strooi over het geheel.
  6. Doe een deksel op de pan, zet het vuur zacht en laat een paar minuten koken totdat de eieren gaar zijn.
  7. Je kunt het gerecht zo eten of heerlijke turk -of naanbrood* erin dippen!

Eetsmakelijk, geniet van je shakshuka!

Tip: Maak je eigen knoflook naanbrood met dit recept!


Meer simpele en snelle gerechten?

Quesedilla’s met avocado, feta en hummus.

Gegrilde kabeljauw met soja mosterd saus.

Pittig roerei met cherrytomaatjes en pesto op toast